Reiki

De universele levenskracht

Een betere kwaliteit van leven creëren door energiebevordering, pijnbestrijding en versneld herstel.

Wat is Reiki

Reiki, de universele levenskracht, die alle leven voedt en ondersteunt door middel van het opleggen van de handen met als doel de ander te ondersteunen, spanningen weg te halen en pijn te verzachten door energie  door te geven.

Reiki helpt ons, de energie beter te laten stromen.

Reiki is inzetbaar bij allerlei lichamelijke en psychische/ psycho-somatische klachten, ontstaan door disharmonie. Tijdens een behandeling stroomt de energie via mijn handen naar de plaats waar de energie nodig is. Ik voel de energiestroom, maar stuur deze niet bewust. Het kiest zelf zijn weg. Ik kan ook niet zien op welk van de vier niveau`s ( lichamelijk, geestelijk, emotioneel of spiritueel) de energie werkt. Reiki gaat naar de plaats in het lichaam waar deze de energie het meest nodig heeft en soms gaat het naar alle 4 de niveau`s tegelijk. De kracht komt niet uit mijzelf, maar ik ben tijdens behandelingen een kanaal om deze energie door te geven. Om het simpel te zeggen ben ik een doorgeefluik en stroomt de energie door mij heen naar uw lichaam. Reiki helpt bij het opruimen van de blokkades in ons energiesysteem, waardoor de energie weer intensiever en vollediger door ons heen kan stromen en zorgt tegelijkertijd voor een diepe rust en ontspanning.

Een Reiki behandeling is een pijnloze , rustgevende behandeling. Het is niet nodig dat je in de helende kracht van Reiki gelooft. Het helpt wel als de ontvanger zich openstelt voor de Reiki behandeling door zich geheel te ontspannen. Een heerlijk moment voor u zelf. De ontvanger kan de kleding hierbij aanhouden, alleen de schoenen gaan uit. Het fijnst is het dan om makkelijk zittende kleding aan te doen.

Reiki & zwangerschap

Door je zwangerschap onderga je lichamelijk en geestelijk veranderingen. Dit kan gepaard gaan met vermoeidheid stemmingswisselingen, angst, huilbuien, en/of spanningen.

Met Reiki worden processen in gang gezet, waarbij zowel lichaam als geest gezonder en sterker worden en het zorgt voor diepe ontspanning en rust. Een positieve bijdrage , voor jou, voor je zwangerschap en je nog ongeboren kindje.

Reiki na de bevalling:

Je lichaam herstelt gemakkelijker na de bevalling en ook verwerk je de bevalling emotioneel gezien eerder.

Reiki bij kinderen:

Ook voor kinderen is een reiki behandeling een fijne ervaring. Let op: Reiki vervangt op geen enkele wijze medische behandeling/begeleiding, maar is een aanvulling, en kan een positieve invloed hebben op je lichamelijke en geestelijke gesteldheid.

Reiki sessies gaan uitstekend samen met andere therapieën. Reiki is geen vervanger van een arts, maar wel een aanvulling hierop. Reiki heeft géén bijwerkingen, wel kan een tijdelijke verergering van een klacht optreden, zoals ook met homeopathische middelen gewoon is.

Advies voor na de behandeling

Het is belangrijk om na een behandeling voldoende water te drinken, zodat de afvalstoffen het lichaam makkelijker kunnen verlaten.

Effect:

 • Sneller herstel van lichamelijke en/of psychische klachten.
 • Reiniging en vitalisering van hormoonsysteem en zenuwstelsel
 • Versterking van het immuunsysteem.
 • Harmonisering van lichaam, ziel en geest.
 • Verwerking van trauma’s, depressies en sterke emoties (waaronder angsten). 
 •  Aanvulling van tekorten aan levensenergie en versterking van de geest.
 • Verzachting of eliminering van bijwerkingen van (zware) medicijnen,   bestralingstherapie en chemokuur
 •  Ontspanning

Te behandelen klachten:

 • Chronische klachten
 • Pijn in nek ,schouder, rug
 • Slaapproblemen
 • Reumatische aandoeningen
 • Depressie