Chi Massage

Levensenergie

Bevordert de bloeddoorstroming drastisch wat resulteert in meer energie en aanzienlijk minder

Wat is Chi of Qi?

De levens-energie die door je meridianen stroomt en kan vertaald worden als adem, levenskracht, levensenergie, vitale energie, spirituele energie die deel uitmaakt van alles wat bestaat.

Om energie op te wekken en een goed functionerende celstofwisseling te creëren is aanvoer van voldoende zuurstof van fundamentele betekenis. Zuurstof is de natuurlijke brandstof van het leven.

De achterliggende gedachte!

Tekort aan zuurstof betekent tekort aan energie en is volgens actuele wetenschappelijke inzichten een essentiële factor bij versnelde celafbraak. Een tekort aan zuurstof in de cellen kan verzwakking van het immuunsysteem als gevolg hebben, of hartproblemen, vermoeidheid en slaapstoornissen, ademhalingsproblemen, spierstijfheid, depressie, stress, vroegtijdige veroudering enz. Dit leidt tot vroegtijdige veroudering.

Om het lichaam goed te laten functioneren is een optimaal zuurstofgehalte heel belangrijk. Stel dat we 10 minuten geen lucht hebben, dan sterven we door gebrek aan zuurstof. Als we wel genoeg lucht krijgen, maar de zuurstof niet naar al onze cellen kan, geeft dit geen ernstig acuut probleem, maar wel een hele lijst chronische gezondheidsproblemen.

Vanwaar de positieve werking voor ons lichaam?

De frequentie is afgestemd op de gemiddelde hartslag en op het natuurlijk ritme van het “cranio sacrale vocht of hersenvocht”. Dit is de vloeistof die tussen de hersenvliezen en ruggenmerg vliezen zit. De beweging van dit vocht roept een dynamiek op in de hersenvliezen en de schedelbeenderen, waardoor het cranio-sacraal ritme ontstaat. Wanneer door spanningen in de hersenvliezen het ritme wordt verstoord, wordt ook de beweging in de schedelbeenderen, de ruggengraat en het heiligbeen gedeeltelijk geblokkeerd waardoor bepaalde lichaamsfuncties bemoeilijkt kunnen worden. Vandaar dat cranio-sacrale therapie gericht is op het opheffen van blokkades binnen het ritmisch cranio-sacraal systeem.

Wanneer de frequentie van de Chi-machine in resonantie komt met natuurlijke lichaamsritmes, resulteert dit in een optimale stroming van onze lichaams vochten, een hogere zuurstoftoevoer en betere orgaanfuncties. Door deze passieve aerobic oefeningen verbruiken we geen energie, de hartslag en bloeddruk verhogen niet en genieten we toch, net als bij het sporten, van de voordelen van zuurstoftoevoer, betere doorbloeding en energie.

het proces is minutieus uitgekiend en geraffineerd uitgewerkt. 15 minuten op de Chi machine brengt evenveel zuurstof naar uw cellen als een wandeling van 90 minuten.

Instructies Chi apparaat

Te behandelen aandoeningen:

MS, Fibromyalgie, Parkinson, CVS / ME, Alzheimer, Diabetes, Urineproblemen, Allergieën, Emotionele onrust, Gewichtsproblemen

Voor wie?

Bruikbaar voor iedereen vanaf de leeftijd van 4 jaar.

Wanneer niet te gebruiken: 

 1. Tijdens de zwangerschap (de ontgifting en het schudden zijn niet ideaal voor de baby)
 2. Bij zware ontstekingen
 3. Bij epilepsie
 4. Bij een acute hernia
 5. in de herstelperiode na een operatie of botbreuk Ernstige hartklachten en acute of ernstige rugproblemen zijn contra-indicaties.
 6. Na een heupoperatie wachten tot de heup weer mag bewegen.
 7. Houd rekening met oude blessures. Bij ernstige twijfel: niet doen. Bij lichte twijfel: tien seconden proberen en goed navoelen. Laat het lichaam zelf het antwoord geven.

Let op

Drink voldoende water, voor en na behandelen

Bijwerkingen

‣   Tijdelijke hoofdpijn of vermoeidheid kunnen optreden. Dit is het gevolg van de opgehoopte toxiciteit dat ontstaat in de weefsels van je lichaam.

‣   Soms duizeligheid. Deze zal echter snel weer verdwijnen

‣   Als je huiduitslag vertoont of pijn voelt rond de oude wonden is dit de ontsmettings behandeling door zuurstoftoevoer en de genezing van uw lichaam.

Hoe werkt een Chi-machine?

Schudden van de enkels om los te maken en op te warmen Aan een ritme van +/- 80 tot 160 bewegingen per minuut wordt alle stress uit het lichaam geschud. De Chi machine brengt via de enkels de hele ruggengraat in een golfbeweging. Wanneer men helemaal ontspannen is, gaat de beweging door tot en met het hoofd. Je ervaart een zalig gevoel dat door je lichaam gaat wanneer je zachtjes gewiegd wordt van de voeten tot de heup, van de heup tot de borst, van de borst tot de nekwervels en het hoofd.

De chi-machine stimuleert de twee roterende lichaamsdelen (nek en heup) en veroorzaakt een beweging zoals die van een zwemmende vis. Het is deze beweging die de wervelkolom niet alleen in balans brengt maar ook een optimale doorbloeding en ontspanning van de rugspieren bezorgt. Maar de sterke heilzame werking van de chi- machine zit hem ook in het gegeven dat precies deze beweging het zuurstofgehalte van het bloed verhoogt. Door de zijdelingse beweging van de ruggengraat vermindert de druk op de wervels en krijgt men een gevoel van welbehagen.

Wanneer we een vis zien zwemmen, stellen we vast dat de links-rechts beweging van zijn staart een zachte beweging van iedere wervel teweegbrengt. Uit dit fenomeen haalde Dr. Inoue zijn inspiratie en noemde het “the Goldfish Method”.

Effecten

15 minuten op de CHI machine brengt evenveel zuurstof naar uw cellen als een wandeling van 90 minuten. De bloeddoorstroming gaat er dus drastisch op vooruit. En dat heeft de volgende bijzonder voordelige gevolgen:

 • Verdwijning of vermindering van rugklachten
 • Stressgevoeligheid daalt
 • Vermindering van reumatische pijnen
 • Versoepeling van al uw bewegingen, minder spanning in de spieren
 • Beter functioneren van alle organen
 • Meer energie en een goed gevoel van lichaam en geest
 • Minder hoofdpijn, verstopping, depressie enz.
 • Verbeterde lymfeklierwerking door de ontgifting
 • Versterking van het immuunsysteem
 • Beter, dieper en rustiger slaappatroon
 • Algemeen verbeterde bloeddoorstroming
 • Verlaging van cholesterol
 • Zuivering van de huid: gunstige invloed op huidproblemen als psoriasis en eczema
 • Balanceren van de chakra’s en een versterkte verticale energiestroom
 • De beweging die in het lichaam ontstaat door gebruik van de chi machine, heeft uiteraard z’n uitwerking
 • op rugspieren en de ruggengraat. De wervels nemen tijdens het schudden geleidelijk aan hun juiste plek in. De spieren worden gemasseerd en ontspannen daardoor.