APS  therapie

Een betere kwaliteit van leven creëren.

Een betere kwaliteit van leven creëren door energiebevordering, pijnbestrijding en versneld herstel.

Wat is APS therapie?

behandelmethode voor pijnbestrijding, energiebevordering en versneld herstel. APS is ontwikkeld voor de behandeling van acute en chronische pijn. Er worden processen in gang gezet die belangrijk zijn voor het goed functioneren van het lichaam.

Hoe werkt het?

De ATP (actiepotentiaal) is een belangrijk commandosignaal in het lichaam dat zorgt voor de communicatie tussen het lichaam en de hersenen. Dit signaal wordt voortgebracht door de zenuwbanen en is essentieel voor bijna alle processen in ons lichaam. Door ziekte en/of acute pijn kan dit signaal verzwakt zijn met als gevolg meer pijn en vermoeidheid. Het zelf genezend vermogen van het lichaam is verzwakt.

Het APS apparaat geeft via elektroden die op de huid geplakt worden, een microstroom signaal af aan het lichaam, welke een nabootsing  van de lichaamseigen zenuwimpuls de ATP. Hierdoor wordt er een verhoogde concentratie adenosinetrifosfaat vrijgemaakt, gemiddeld 5 tot 8 keer meer dan normaal en wordt het lichaam aangespoord tot extra aanmaak van stoffen die ons leven bepalen, zoals lichaamseigen ontstekingsremmers en pijnstillers.

ATP is de belangrijkste bron van energie van de cel en is een essentiële factor in het genezingsproces. Door de grote hoeveelheden ATP verbetert de doorbloeding en wordt het herstel van weefsels bevorderd. Het lichaam krijgt hierdoor de energie om te kunnen genezen en de lichaamsfuncties te herstellen.

APS therapie onderdrukt de pijn dus niet, maar neemt de pijn weg, doordat het probleem wat ontstaan is, aan te pakken.

Wat gebeurt er nou eigenlijk in het lichaam bij een behandeling met microstroom? Hieronder een kort overzicht van belangrijke stoffen die door APS therapie worden gestimuleerd/genormaliseerd:

• Vanaf de eerste behandeling verhoging van het ATP gehalte in het bloed met 5 tot 8 keer van het normale niveau.
ATP voorziet het lichaam van de benodigde energie. Dit heeft een positieve invloed op de wondgenezing en bot groei.
• Verhoging melatonine.
Dit geeft een rustgevende werking, geeft verlichting van angst en heeft een positieve invloed op stress en slapeloosheid.
• Verhoging leucine-enkefaline.
Dit is een ontstekingsremmer en vermindert de pijnbeleving.
• Verhoging ß endorfine.
Een lichaamseigen morfineachtige stof met een sterk pijnstillend effect. Je gaat je beter voelen.
• Normalisering serotonine gehalte.
Is belangrijk voor de stemming, slaap- en eetritme, temperatuurregulatie en bloedsomloop. Bovendien speelt serotonine een rol bij de verwerking van pijnprikkels.
• Normalisering cortisol gehalte.
Speelt een rol bij het slaapritme en het afweersysteem. Cortisol wordt ook wel het stresshormoon genoemd omdat het bij stress extra aangemaakt wordt.
• Activering T-Lymfocyten.
Versterkt het immuunsysteem, en werkt zodoende ontstekingsremmend.

Wanneer APS therapie?

APS kan ingezet worden bij de meest uiteenlopende klachten, dit komt doordat er gebruik gemaakt wordt van het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Pijn (acute en chronische), vermoeidheidsklachten, slapeloosheid , chronische ziekten, stress gerelateerde klachten, sportblessures is het mogelijk om na enkele minuten behandeling een uitval van enkele weken te voorkomen. Preventief om het lichaam fysiek op peil te houden.

Effect:

 • Verlichting van pijn
 • Vermindering van ontstekingen
 • Verbetering van slaappatroon en gemoedsrust
 • Toename van beweeglijkheid
 • Bevordering van energieverbetering van de stemming
 • Verhoging van de weerstand
 • Versterking van het immuunsysteem
 • Versnelde wondgenezing
 • Verbetering van de doorbloeding

Klachten die effectief met APS te behandelen zijn o.a.

Achillespees en andere ontstekingen

Artritis

Artrose

Burnout

Carpaal tunnel syndroom

Chronische pijn

Colititus (ontsteking van de dikke darm)

Decubitus

Depressies

Dystrofie

Energiegebrek

Fantoompijn

Fibromyalgie

Gewrichtspijnen

Gordelroos

Jicht

Maag en darmklachten

ME (chronisch vermoeidheidssyndroom)

Menstruatieklachten

Migraine

MS (Multiple sclerose)

Oedeem

Osteoporose

Overgangsklachten

Pijnklachten algemeen 

Reuma 

RSI- klachten

Slapeloosheid

Slijmbeursontsteking

Spanningshoofdpijn 

Sportblessures                                                            

Spondylitis (wervelontsteking)      

Spierspanningen

Rugpijnen (lage)

Slaapstoornissen

Spanningshoofdpijn

Stress/stress gerelateerde klachten

Tennisarm

Vermoeidheid (lichamelijke en geestelijke)

Whiplash

Wonden

Ziekte van Bechterew

Ziekte van Bell/Bell parese

Verstijvingen van het bewegingsapparaat (alle)

Behandeling

Tijdens het eerste consult vindt een Intakegesprek plaats, waarvoor u al eerder thuis een intake formulier ontvangen heeft om in te vullen. Op basis van al deze gegevens, maak ik een persoonlijk behandelplan, gericht op uw klachten. Hierna kan de eerste behandeling plaatsvinden. De elektroden, die aangesloten zijn aan het APS apparaat worden op strategische plaatsen op het lichaam aangebracht om een zo effectief mogelijke behandeling te verkrijgen.

U hoeft zich hiervoor niet te ontkleden. Voor u zelf is het prettiger wanneer u makkelijk zittende kleding aantrekt. U wordt gedurende 8 – 32 minuten behandeld. Een behandeling met APS is een prettige, niet pijnlijke behandeling. U ervaart hooguit een aangename tinteling. en zult u verder niets van de behandeling voelen.

Behandelingsduur

Afhankelijk van de soort klachten, verminderen of verdwijnen deze na gemiddeld 6 tot 10 behandelingen, hierna evalueren we om te kijken of nog meer behandelingen nodig zijn.  Bij sommige cliënten treedt na 1 behandeling al verandering van klachten op. Het te bereiken resultaat en het aantal behandelingen hangt onder andere af, van de aard van de klacht ( acuut of chronisch) en hoe u op de therapie reageert. Het snelste resultaat kunt u verwachten, wanneer u de eerste behandelingen 2 per week laat plaatsvinden.

Wat kunt u zelf doen ter ondersteuning voor een beter behandelresultaat:

Drink 2 liter liter water per dag, zodat de de afvalstoffen goed kunnen afvoeren.

Gebruik van alcohol tijdens de periode van behandelen wordt afgeraden,of tenminste zeer gering te houden, alcohol kan de werking van teniet APS doen.

 

APS weetjes

 • Wereldwijd wordt de APS therapie, met veel succes toegepast in pijnklinieken, ziekenhuizen en in artsen en therapie praktijken.
 • Inmiddels is APS therapie ook bekend in de ST. Maartenskliniek. Het wordt daar ingezet in het Field Lab. Er worden daar onderzoeken gedaan naar deze doeltreffende vorm van pijntherapie.
 • APS  stimuleert indirect het zelf genezend vermogen van het lichaam en  herstelt het verstoord evenwicht van het immuunsysteem.
 • Niet voor niets ontving APS therapie in 1998 in Genève de gouden medaille voor de beste uitvinding van het jaar.
 • APS therapie is goedgekeurd door het Ministerie van Volksgezondheid, de afdeling Staatstoezicht op de Volksgezondheid.
 • Het Gemini ziekenhuis werkt met APS therapie en is zeer tevreden over de resultaten
 • Verschillende top voetbalclubs werken met APS therapie, hier wordt het vooral ingezet bij acute blessures, voor een sneller en beter herstel.

Contra-indicaties:

 • Personen die lijden aan  epilepsie
 • Personen die lijden aan kanker
 • Personen met elektrische implantaten (pacemaker, enz.)
 • Personen met recentelijk een hart- of herseninfarct of acute trombose
 • personen die zwanger zijn
 • kinderen beneden de leeftijd waarop zij kunnen aangeven wat zij voelen